Ha különleges vasárnapi ebédre vágysz, nem pedig a szokásos rántotthúsra, akkor készítsd el a barackos kacsasültet!
Barackos kacsasült
Hozzávalók:
• 2 kacsacomb
• 5 dkg vaj
• 4 őszibarack
• 1 citrom
• só
• törött bors
• szerecsendió
A kacsát mosd meg, szedd ki belőle a tollakat, ha vannak a bőrében, majd szárogasd meg, majd sózd. Kevés olajon süsd elő mindkét oldalát öt-öt percig, a zsíros részt előbb beírdalva. Tedd tűzálló tálba, és told a sütőbe körülbelül 30 percre.
Az őszibarackot vágd cikkekre. A vajat olvaszd meg, törj bele borsot, szerecsendiót, facsard bele a citrom levét. A barack cikkeket pirsítsd meg egy kicsit, majd szedd tányérra, és tálald a kacsával.
Jó étvágyat!