Bár vannak megtörhetetlen kávé hívők, akik felesküdnek a fekete kávéra és elutasítanak bármilyen további összetevőt, sokan vannak akik szeretik feldobni a kávét extra ízek hozzáadásával.És most ne a cukorról és a tejszínhabról beszéljünk. Alább olvashattok hét kávéhoz használt adalékról, amelyek feldobhatják kávé ízét.

Só: A sót gyakran említik jó hozzáadott anyagként a kávé keserűségének enyhítése érdekében. Néhány ember már főzés előtt rászórja a kávébabra.

Ha jó minőségű babot használsz nincs szükség a keserűség semlegesítésére.

Fahéj: Ha rendszeres cukor és tejszínhab fogyasztó vagy érdemes megfontolni a fahéj hozzáadását. Így néhány fölösleges kalóriától is megszabadulhatsz csészénként. A fahéjnak további előnyei is vannak, például segít erősíteni az immunrendszert. A kávé efféle ízesítésével lemásolhatod a mexikói eredetű “cafe de ollát”.Vaj: Várjunk ez most komoly? Wellness szakértők és paleo hívők esküdnek a vajjal ízesített reggeli italra, miután Dave Asprey elkészítette az úgynevezett golyóálló kávé receptjét. Az ötletet Tibetben használt, jak vajjal ízesített tea adta. Az ottaniak szerint a vaj jelentős energiával látja el a szervezetet. Valaki reggeli helyett is megelégszik ezzel.

Alkohol: Reggel nem biztos, hogy egy felessel kevert kávéval szeretnéd indítani a napot, azonban a jelenség létezik.

Az ír kávé egy régi klasszikus, Svédországban pedig a „kaffekask” vagy „kaffekög” néven fut, amely némi likőrt vagy vodkát tartalmaz.

Máshol orosz kávénak hívják. De bármi is legyen a neve az tény, hogy karakteres ízt lehet elérni.
Vanília: Ha szereted megédesíteni a kávét és mindezt cukormentesen tennéd, a vanília kivonat egy jó választás lehet. Ha más ízre vágysz, próbáld ki a mandula kivonatot is.

Kókusztej: Egy tejmentes lattéra vágysz? Készítsd el kókusztejjel.

Néhányan nem szeretik az ízét, de másoknak kiváló alternatíva lehet a tehéntej helyett.

Fagyi: Egy gombóc fagyi a kávé tetejére? Miért is ne? Egy meleg nyári napon kitűnő választás lehet. Németországban létezik ez a verzió „Eiskaffee” néven.

Forrás: thekitchn.com

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.