Sokan gondolják, hogy ha napközben teát, kávét vagy üdítőt isznak akkor nincs szükségük vízre, de ez nem igaz. Nem számít másból mennyit iszol, a dehidratáció elkerülése és egészségünk megőrzése érdekében szükségszerű elegendő vizet inni. A test minden egyes sejtjének szüksége van vízre az optimális működéshez és a regenerálódáshoz.

Miközben az átlagos víztartalmunk 70%, a test nem képes ennek tárolására

és elveszti izzadás, vizelés, sírás, tüsszentés és más normális testi funkciók közben. Pontosan ennek a folyadékszintnek biztosítása miatt fontos a víz pótlása.
cw_1200x628_3
A kutatók szerint a kávé a vizelethajtó hatása miatt nem tudja pótolni az elvesztett folyadékot. A kávé kimossa a vizet a testből, így dehidratációhoz vezet. Más szakértők szerint azonban a koffeintartalmú italok is hozzájárulhatnak az elegendő folyadékbevitel eléréséhez. Ugyan vizelethajtó, de nem növeli a kiszáradás valószínűségét.
Amíg sokan a kávéval, teával, üdítővel pótolják a folyadékot, ez mindössze a napi vízfogyasztás 20%-nak elegendő, ezért kell inni a jó öreg vízből legalább néhány alkalommal a nap folyamán.

Ha egy igazi kávémániás vagy és sok kávét iszol nem állhatsz egész nap a csap mellett. Érdemes megfontolni egy vízadagoló beszerzését. Talán még nem iszol annyit, amennyit kellene, de egy vízadagolóval könnyen elérheted a szükséges napi mennyiséget.

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.