Cégünk 2002-ben fejlesztette ki ClearWater vizét.

Víztisztítási eljárásunk során a nem kívánatos részecskéket eltávolítjuk homokszűrővel, majd kavicságyas szűrőnknek köszönhetően kiszűrésre kerül a vasat és a mangánt. Ezt követően lép működésbe az aktív szénszűrő, mely jótékony működésének köszönhetően eltávolítja az oldott és oldatlan szerves anyagokat. UV fénnyel csírátlanítjuk a vizet.

Az eljárás során a baktériumok, vírusok és más, az emberi szervezetre káros anyagok semmisülnek meg. A fordított ozmózis eljárással 98%-ban eltávolítjuk az oldott ásványi anyagokat, gyakorlatilag 100 %-ban a nehéz fémeket, kolloidokat és a felgyülemlett szennyező anyagokat. Az ozmózis egy természetes jelenség, mely során – ebben az esetben – a víz, egy félig áteresztő hártyán folyik át (sűrűbb oldat folyik át egy hígabb oldaton).

Külső nyomás segítségével megfordul az áramlás (hígabb oldat a sűrűbb felé), melynek következtében a sűrű folyadékban még inkább felgyülemlett szennyeződéseket távolítjuk el. A hígabb folyadék ebben az esetben a tiszta ClearWater.

Ezt a folyamatot nevezzük fordított ozmózisnak. Tartályban tároljuk a már többszörösen átszűrt tiszta vizet, majd utána a legoptimálisabb mennyiségben kalciumot, magnéziumot és káliumot adunk hozzá. (Ásványi anyag tartalom: Kalcium: 32,0 mg/l, Magnézium: 8,0 mg/l, Kálium: 9,5 mg/l)

ÁNTSZ ajánlásai:

Aki rendszeresen ásványvizet fogyaszt, annak ajánlott, hogy időnként – például havonta – váltogassa a típusokat, körültekintően választva a csomagoláson feltüntet információk birtokában. (Szerk.: Ezzel szemben a Clearwater víz korlátlanul fogyasztható).

Minél nagyobb a hőség, annál alacsonyabb szénhidráttartalmú italt fogyasszunk.

A kor előre haladtával szomjúságérzése csökkenhet az agyi szomjúságkeltő központ működésének lassulása miatt, ezért az idősek hajlamosak rá, hogy keveset, kevesebbet igyanak. Nagy melegben emlékeztessük őket a rendszeres folyadék pótlására.

Nagyobb odafigyelést igényelnek kánikula esetén a gyermekek is. Folyadékháztartásuk könnyebben felborul, már kisebb folyadékhiányra is érzékenyebben reagálnak, hiszen könnyen belefeledkeznek a játékba, elnyomják a szomjúságérzetet, sokszor eszükbe sem jut az ivás. A meleg ellenére is aktívak, ezzel fokozva az izzadsággal történő folyadékvesztést.