Miután alaposan megtisztítjuk a kutunkból származó vizet, meghatározott mennyiségben élettanilag fontos elemeket (magnézium, kalcium, kálium) pótolunk vissza olyan arányban, hogy tisztított vizünk folyamatosan fogyasztható, nem szükséges a benne lévő ásványi anyagok miatt 6 havonta váltogatni, mint az ásványvizek esetében. Nem vízkövesedik a kávéfőző, teaforraló, nem lesz a leveses fazék alján sárga folt és a leves is finomabb ízű lesz.

Tisztított vizünk magnéziumot tartalmaz, mely az idegeknek, kalciumot, mely a csontoknak és káliumot, mely a szívünk működéséhez fontos.

A tisztított ballonos víz ásványi anyag tartalma:

  • Kalcium: 32,0 mg/l
  • Magnézium: 8,0 mg/l
  • Kálium: 9,5 mg/l

Hogyan készül a Clearwater víz?

Cégünk 2002-ben vette át és fejlesztette tovább ezt a vízgyártási technológiát, aminek az eredménye a ClearWater víz.

Víztisztítási eljárásunk során a nem kívánatos részecskéket homokszűrővel távolítjuk el, majd kavicságyas szűrőnkkel kiszűrésre kerül a vas és a mangán. Ezt követően lép működésbe az aktív szénszűrő, mely jótékony működésének köszönhetően eltávolítja az oldott és oldatlan szerves anyagokat. Ezt követően UV fénnyel csírátlanítjuk a vizet. Az eljárás során megsemmisülnek a baktériumok, vírusok és más, az emberi szervezetre káros anyagok.

A fordított ozmózis eljárással 98%-ban eltávolítjuk az oldott ásványi anyagokat, gyakorlatilag 100 %-ban a nehéz fémeket, kolloidokat és a felgyülemlett szennyező anyagokat. Az ozmózis egy természetes jelenség, mely során – ebben az esetben – a víz, egy félig áteresztő hártyán folyik át (sűrűbb oldat folyik át egy hígabb oldaton). Külső nyomás segítségével megfordul az áramlás (hígabb oldat a sűrűbb felé), melynek következtében a sűrű folyadékban még inkább felgyülemlett szennyeződéseket távolítjuk el. A hígabb folyadék ebben az esetben a tiszta Clearwater. Ezt a folyamatot nevezzük fordított ozmózisnak.

Tartályban tároljuk a már többszörösen átszűrt tiszta vizet, majd utána optimális mennyiségben kalciumot, magnéziumot és káliumot adunk hozzá.