Nyár közepén járunk, ilyenkor egekbe szökik a napi vízfogyasztás. Mindannyian tudjuk mennyire fontos az elegendő vízbevitel, de ha sokat iszunk egy idő után talán egy kis ízt is keresünk. Megosztunk veletek pár tippet, hogyan dobjátok fel a víz ízét természetes és egészséges módon.

A cukorral telített mesterséges italok helyett, inkább készíts otthon friss gyümölcsökkel ízesített vizet. A lehetséges változatok száma végtelen és más okok miatt is érdemes belevágni. A gyümölcsökkel ízesített víznek sok előnye van. Megvan benne minden, ami a jó öreg H2O-ban illetve a gyümölcsökben és zöldségekben lévő vitaminok és tápanyagok egyaránt.

Elkészítheted a saját ízesítésű vizedet, ami nem csak finom, hanem energiával is ellátja a szervezeted.A citrommal ízesített víz például erősíti az immunrendszert, míg az epres gazdag antioxidánsokban. Ez a legjobb módja annak, hogy a gyerekeket leszoktassuk a túlcukrozott műitalokról.

Tölts meg egy üveget vízzel, vágd fel a kedvenc gyümölcsöd, majd tedd bele és hagyd, hogy az ízek kibontakozzanak a hűtőben.

Minél tovább hagyod benne, annál gyümölcsösebb lesz. Ha tovább fejlesztenéd ízesítési képességeid, próbáld ki az alábbi lehetőségeket.

Vegyél egy nagyobb kancsót, hogy könnyebben összekeverhesd a vizet gyümölcsökkel.

Használj gyümölcstörőt, hogy kihozd a maximális ízfaktort a gyümölcsökből. Bővítsd az ízvilágot friss gyógynövények hozzáadásával, mint például a menta.

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.