A Földművelésügyi Minisztérium 1998-ban hozta létre a Kiváló Magyar Élelmiszer tanúsító védjegyet azzal a célkitűzéssel, hogy a kiemelkedően magas minőségű magyar élelmiszereket megkülönböztesse a piaci kínálatban.

A KMÉ Program az előállítókat, a kereskedőket és a fogyasztókat egyaránt megcélozza:

  • a védjegylogó feltüntetése a terméken ösztönzi a termék előállítókat a minőség fejlesztésére, javítására és a kiváló minőség fenntartására, hatékony eszköz a piaci ismertség növeléséhez;
  • kereskedők számára a védjegyet elnyert termékek listája alapján könnyebb kiválasztani a partnereket és a forgalmazandó termékeket, előnyt jelent a tanúsító szerv által garantált állandó magas minőség;
  • a védjegy segíti a fogyasztók tájékoztatását, garantálja a magasabb minőségi színvonalat, hozzájárul az általános élelmiszer-fogyasztási kultúra fejlesztéséhez.


A Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyhasználati jog pályázat útján nyerhető el.
Az idei évben megrendezésre kerülő 78.Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon vettük át Kiváló Magyar Élelmiszer díszoklevelet.

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.