Szereted a hétvégéket egy kiadós és finom reggelivel indítani? Nincs kedved esténként sokat bajlódni a vacsorával? Unod már a húsvéti menüt?
Készítsd el ezt az olaszos zöldséges frittata-t, ami garantáltan feldobja a tojásos fogásokat.
Hozzávalók
10 db tojás
1 db kaliforniai paprika
1 db póréhagyma/ metélőhagyma/ vöröshagyma
gomba, paradicsom, sonka, kolbász, sajt ízlés szerint
só, bors, chili ízlés szerint
Elkészítés
Kapcsoljuk be a sütőt, melegítsük elő 180°C-ra. A tojásokat verjük fel, mintha rántottát készítenénk, ízesítsük sóval, borssal, chilivel, erős paprikával. A zöldségeket vágjuk fel, a hagymát futtassuk meg egy kis olíva olajon, majd adjuk hozzá a többi felszeletelt hozzávalót is. Öntsük bele a felvert tojásokat és 2-3 percig süssük, hogy az alján egy kis kéreg képződjön, majd tegyük át az előmelegített sütőbe légkeveréses módban körülbelül 10 – 15 percre. A sütés előtt reszelhetünk sajtot a tetejére.
A tetejére szórhatunk friss petrezselymet, bazsalikomot. Tálaljuk melegen friss kenyérrel, vagy magában.