Hamarosan itt a karácsony és a szilveszter. Ilyenkor igyekszünk minél több időt tölteni a családunkkal, felkeressük a ritkán látott rokonokat és jókat beszélgetünk az ünnepi asztal mellett. A finom ételek, sütemények láttán hajlamosak vagyunk a kelleténél többet enni. Egy átlagos ember megközelítőleg 1-3 kg-ot is felszedhet a karácsonyi ünnepek alatt. Ennek elkerülése érdekében érdemes az alábbi 3 tanácsot betartani.

Ne menjünk éhesen vendégségbe
Ahogy étterembe, úgy vendégségbe se menjünk kopogó szemekkel. Akár egy kis édesség is jól jöhet az étkezést megelőzően. Ezáltal kevésbé leszünk éhesek és elkerülhetjük a túlevés okozta panaszokat.

Együnk lassabban
Az agynak körülbelül 20 percre van szüksége, hogy a felismerje a gyomor telítettségét. Adjunk az agynak elegendő időt, lassan kis adagokban étkezve. Egy jó beszélgetés az étkezés alatt szintén hozzásegít a mértékletes bevitelhez.

christmas-1711539_1920

Az ünnepek alatt is mozogjunk minden nap
Habár könnyen megfeledkezhetünk róla, a téli vakáció ideje alatt is fontos a testmozgás, ezáltal elégetve a felesleges kalóriákat.

Milyen további ötleteid vannak az egészség megőrzése érdekében?

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.