S ok ember nem veszi komolyan a megfelelő mértékű napi folyadékbevitelt és annak az egészségre gyakorolt hatásait. A tudósok szerint két pohár víz fogyasztása minden étkezés előtt évi 2,2 kilogrammtól segít megszabadítani. Ezenfelül a helyes mértékű napi vízfogyasztás felgyorsíthatja az anyagcserét illetve segíti megfékezni a túlevést is. De mennyi víz elegendő? Alább megtudhatod hogyan kalkuláld ki az egészséges vízfogyasztás mértékét.

A testsúlyod pontos ismerete az első lépés a helyes folyadékmennyiség meghatározásához.

A fogyasztandó vízmennyiség nagyban függ a testsúlytól, hiszen minél nagyobb a tested annál több folyadékra van szükséged.

Ha például egy 70 kilós ember vagy akkor 3,3 liter vizet kell meginni minden nap. Ha ennél könnyebb vagy nehezebb vagy, akkor 10 kilónként csökkentsd vagy növeld 4 dl-rel a bevitt mennyiséget.

Edzés: Az edzések gyakoriságát is figyelembe véve kell meghatározni a folyadékbevitel mértékét. Ha mindennap edzel, akkor minden 30 perc edzés után a napi mennyiséghez hozzáadva kell 0,3 dl pluszt hozzáadni. Ha pedig egy órát edzel, akkor 0,6 dl adj hozzá.

Tippek a napi víz bevitel eléréséhez.
Szóval azt tudod, hogy mennyi vizet kell innod naponta, most nézzük meg hogyan érheted el a szükséges mennyiség bevitelét. 2,8 liter feletti vízfogyasztás első látásra lehetetlennek tűnik, de az alábbi tippekkel elérheted a célokat.

Igyál két pohár vizet minden étkezés előtt!

A tudomány már bebizonyította, hogy két pohár víz étkezés előtt segít kevesebbet enni és emellett még fogyaszt is.
Ha háromszor megcsinálod ezt reggel – délben – este, akkor már megittál 1,5 liter vizet.Reggel és este: váljon szokássá, hogy felkelés után és lefekvés előtt igyál meg 4dl vizet. Ez további 8dl-rel növeli a napi fogyasztást.

Tarts palackot az ágy mellett, hogy minél könnyebben elérd azt.

Ízesítsd meg a vizet: Tegyél bele gyümölcsöt, fűszereket, gyógynövényeket így segítve a cél könnyebb elérését. Próbáld ki az uborkát, epret, citromot és a különféle gyógynövényeket az ízesített víz elkészítéséhez.

Ásványvíz: Sok ember gondolja, hogy buborékos víz 0 kalóriás ízesítéssel színesebbé teszi a vízivást.

Forrás: Kristen Mccaffrey

 

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.