Visszafordíthatatlanul itt a tavasz. A tél még próbálkozik, de nem sok ereje maradt. Ha mégis hidegebbek a reggelek és napközben is csak vánszorog felfelé a hőmérő higanyszála, a friss levegőn egy jó kis séta után igazán jól esik egy finom, gyorsan elkészíthető forró leves.

Hozzávalók (4 adag)
3 közepes db sárgarépa
3 közepes db fehérrépa
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 l Clearwater víz
1 közepes db karalábé
30 dkg csirkemáj
1 db tojás
1 db zsemle

Elkészítés

  • A zöldségeket megpucoljuk, és feltesszük közepes lángon főzni, sózzuk, borsozzuk.
  • A májat megkaparjuk vagy leturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 1 db tojást és 1 db Clearwater vízben áztatott, majd jól kinyomkodott zsemlét (aki szereti, egy kisebb vöröshagymát is kockázhat bele).
  • Amikor a zöldségleves már majdnem teljesen elkészül, akkor beletesszük a kézzel gombócokká formázott májgombócot is.
  • Még kb. 20 percig együtt főzzük, de már takarék lángon – fedő nélkül.

Jó étvágyat kívánunk!

SHARE
Előző bejegyzésVíz világnapja
Következő bejegyzésÖKOLÓGIAI LÁBNYOMUNK

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.