A karácsonyi hangulat megidézésére az egyik legjobb módszer egy finom, téli fűszerekkel készített tea elfogyasztása.
Alábbi cikkünkben összeszedtük a legjobb recepteket.

Fahéjas-almás tea
Hozzávalók:
4 filter (fekete, zöld vagy rooibos tea)
1 l CW víz
6-7 alma
6-7 db egész rúd fahéj
(Az összetevők aránya ízlés szerint változtatható.)
A filtereket tegyük hőálló kancsóba és öntsünk rá 2 dl forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni 5 percig.
Adjuk hozzá a 8 dl forró vizet is. Az almák belsejét óvatosan szedjük ki úgy, hogy maradjon minimum 1 cm fala, és öntsük bele az almákba a teát. Minden almába helyezzünk egy darab egész fahéjat.
pexels-photoSzegfűszeges-narancsos tea
Hozzávalók:
4 filter (fekete, zöld vagy rooibos tea)
1 l CW víz
2 db narancs
4 ek méz
8 egész szegfűszeg
2 egész rúd fahéj
(Az összetevők aránya ízlés szerint változtatható.)
A filtereket tegyük egy hőálló kancsóba és öntsünk rá 2 dl forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni 5 percig.
Forraljunk fel 8 dl vizet, adjuk hozzá a szegfűszeget és a fahéjat, majd forraljuk tovább 4-5 percig. Öntsük hozzá az egyik narancs kifacsart levét és keverjük el benne a mézet is. A másik narancsot szeleteljük fel és helyezzük el egy kancsó aljára. Öntsük rá a forró fűszeres főzetet és a teát is adjuk hozzá.

Fűszeres-ananászos tea
Hozzávalók:
4 filter (fekete, zöld vagy rooibos tea)
1 l CW víz
2,5 dl ananászlé
1 dl narancslé
1 tk őrölt fahéj
3 egész szegfűszeg
1 csipet koriander
(Az összetevők aránya ízlés szerint változtatható.)
A filtereket tegyük egy hőálló kancsóba és öntsünk rá 2 dl forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni 5 percig.
Öntsünk hozzá még 8 dl vizet, valamint az ananász- és a narancslevet is. Adjuk hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a koriandert, majd szűrjük le a főzetet. Cukorral édesíthetjük.

17158560399_5179417270_b
Téli fűszeres tea
Hozzávalók:
4 filter (fekete, zöld vagy rooibos tea)
1 l CW víz
3 egész szegfűszeg
4 egész zöld kardamom
4 egész fekete bors
½ rúd fahéj
kis darab gyömbér
¼ tk oregáno
tej
(Az összetevők aránya ízlés szerint változtatható.)
A filtereket tegyük egy hőálló kancsóba és öntsünk rá 2 dl forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni 5 percig.
Rakjuk egy edénybe a szegfűszeget, a kardamomot, a fekete borsot, a fahéjat, a gyömbért és az oregánot, öntsünk rá 8 dl vizet és forraljuk 10-15 percig. Szűrjük le a főzetet, adjuk hozzá a teát, és tejjel, mézzel ízesítsük.

LEAVE A REPLY