Egy kis Ír whiskey a kávéban a nap csúcspontja lehet. Ahogy számos receptnek úgy ennek is többfajta elkészítési módja van.
A legáltalánosabb recept szerint szükség lesz forró kávéra, cukorra, tejszínhabra illetve a kulcsösszetevőre az Ír whiskeyre.
Hozzávalók:
forró, frissen főzött kávé
1 teáskanál cukor (egy kockacukor megegyezik 1 teáskanállal, és használhatsz barna cukrot is)
2,5 cl whiskey
tejszínhab
Felszerelés:
Hőálló pohár vagy bögre
Elkészítés:
Önts forró vizet talpas pohárba, majd öntsd ki a vizet. Ezzel megelőzhetjük, hogy elrepedjen a pohár.
Töltsd meg a poharat ¾ arányban kávéval, majd adj hozzá cukrot. Addig kavard, amíg teljesen feloldódik. Ezt követően adhatod hozzá az ír whiskeyt. Egy forró teáskanál segítségével finoman helyezzük a kávé tetejére a tejszínhabot.
Élvezd amíg meleg!