Ez az izgalmas ital még a szeptembert is feldobja! Fogyaszthatod cukrosan vagy cukor nélkül egy a lényeg gyümölcs legyen a konyhádban!

Bóléhoz:
2 citrom
100 g szeder
200 g áfonya
3 narancs
1 grapefruit
2 l Clearwater víz
120 g porcukor / édesítő (elhagyható)

Granitához:
700 ml feketeribizli-lé

A granitához a feketeribizli-levet egy nagyobb tálba öntjük és berakjuk a fagyasztóba pár órára, hogy teljesen megfagyjon. Később villával kása állagúra “kapargatjuk” és visszarakjuk a fagyasztóba. A bóléhoz a szedret és az áfonyát botmixerrel kb. 100 ml víz hozzáadásával lezúzzuk, majd leszűrjük.

Elkeverjük benne a porcukrot, felöntjük a többi vízzel. 1 citrom, 2 narancs és egy fél grapefruit levét hozzáfacsarjuk az alaphoz, a többi citrust pedig felszeleteljük és beledobjuk a bóléba. Az egészet jól behűtjük. Tálaláskor a granitát fagyiskanállal vagy egy sima evőkanállal poharakba adagoljuk és öntünk rá a hideg bóléból.

Egészségetekre!
Forrás: street kitchen