Visszafordíthatatlanul itt a tavasz. A tél még próbálkozik, de nem sok ereje maradt. Ha mégis hidegebbek a reggelek és napközben is csak vánszorog felfelé a hőmérő higanyszála, a friss levegőn egy jó kis séta után igazán jól esik egy finom, gyorsan elkészíthető forró leves.
Hozzávalók (4 adag)
3 közepes db sárgarépa
3 közepes db fehérrépa
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 l Clearwater víz
1 közepes db karalábé
30 dkg csirkemáj
1 db tojás
1 db zsemle
Elkészítés
- A zöldségeket megpucoljuk, és feltesszük közepes lángon főzni, sózzuk, borsozzuk.
- A májat megkaparjuk vagy leturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 1 db tojást és 1 db Clearwater vízben áztatott, majd jól kinyomkodott zsemlét (aki szereti, egy kisebb vöröshagymát is kockázhat bele).
- Amikor a zöldségleves már majdnem teljesen elkészül, akkor beletesszük a kézzel gombócokká formázott májgombócot is.
- Még kb. 20 percig együtt főzzük, de már takarék lángon – fedő nélkül.
Jó étvágyat kívánunk!