Hozzávalók

Tészta
20 dkg rétesliszt
12 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 kávéskanál só
1 teáskanál vanília kivonat
2 db tojássárgája
1 ek tej

Hab
2 db tojásfehérje
15 dkg cukor
1 késhegynyi vaníliás cukor
1 ek porcukor

Elkészítés

Tészta
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (persze a vaj szobahőmérsékletű), ezután kb 20 percre hűtőbe tesszük.
2. Kisodorjuk kb. 2 mm vastagra, és kiszúrjuk őket kb. 2 cm-es szaggatóval. Majd ráteszünk kb. 1 mokkáskanálnyi habot a tészta tetejére.
3. Eközben a sütőt 170 fokra (alsó felső sütés) előmelegítjük.
4. Kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hab
Felverjük a tojásfehérjét meg a cukrot. Az 1 ek porcukrot és a késhegynyi vaníliás cukrot összekeverjük, és ezt is beletesszük a tojásfehérjébe. Nem túl keményre, de azért nyúlósra felverjük.

Browni:
Hozzávalók: 250g vaj
200g csoki
360g cukor
80g kakaópor
65g liszt
1tk sütőpor
4db tojás

Elkészítés:
Sütőt előre melegítem 180fokon
A vajat és a csokit gőz felett megolvasztom.
A lisztet+cukrot+sport+kakaóport összekeverem és hozzáadom az olvasztott vajas csokit.
Kicsit hagyom kihűlni majd belekeverem egyenként, alaposan a tojásokat.

Sütőpapíros tepsibe öntöm és kb 20-25 perc alatt készre sütőm.
Akkor jó ha a közepe még nem teljesen sült meg

LEAVE A REPLY