Ebben a cikkben összeszedjük, hogy mit érdemes tudni a vízadagolókról vásárlás, vagy bérlés előtt és tippekkel szolgálunk, hogy hogyan helyezd el a vízadagolót a lakásban, vagy az irodában esztétikai és funkcionális szempontok szerint. Vásárlás előtt érdemes körülnéznünk a piacon, hiszen valószínűleg jobban járunk egy bérleti konstrukcióval, ahol a gépekre teljes körű garanciát vállal a bérbeadó. Amennyiben a berendezés szervízre szorulna, akkor sem kell nélkülöznünk kedvenc vízadagolónkat, hiszen cserekészüléket igényelhetünk erre az időre is.

A vízadagoló berendezéseknek három leggyakoribb fajtája a hideg és szobahőmérsékletű, hideg és meleg vizet, valamint a hideg – meleg és szénsavas vizet szolgáltató eszközök. Választás előtt mindenképpen gondoljuk át, hogy milyen hőmérsékletű, illetve szénsavas, vagy mentes vízre lesz-e szükségünk.

Ha az irodában vagy otthon szívesen fogyasztunk nyáron szénsavas szörpöket, akkor jó választás lehet egy szénsavas vizet biztosító gép. Ha kisgyermek is használná a berendezést, akkor célszerű lehet szobahőmérsékletű vizet biztosítani számára. Ha pedig szívesen fogyasztunk teákat, vagy akár instant kávét, akkor egy melegvizes automatából azonnal 70 – 80° C – os vízhez juthatunk. Jó, ha tudjuk, hogy a meleg vizet biztosító automaták gyerekzáras védelemmel ellátottak, így nem fordulhat elő, hogy egy gyermek véletlenül leforrázza magát.

A vízadagoló elhelyezése már összetettebb kérdés, de mindenképpen szem előtt kell tartanunk, hogy a vízadagoló mindenki számára kényelmesen megközelíthető legyen, hiszen munkatársaink eredményessége és családunk egészsége múlhat a megfelelő vízfogyasztáson.

Az irodai környezetben nem kell mást tennünk, mint, hogy kiválasztunk egy tágas, üres, vagy közösségi teret. Praktikus lehet, ha azt a helyet választjuk, ahol a vendégeket szoktuk leültetni, hiszen így egyben egy pohár friss vízzel is megkínálhatjuk őket. Az otthoni elhelyezésnél fontos lehet, hogy a lakásunk összképe harmonikus legyen. Modern lakásokban jól mutathat egy letisztult fekete vízadagoló, de arra az esetre is hoztunk néhány ötletet, ha inkább elrejtenéd a gépet.

 

 

 

 

 

 

PRÓBÁLD KI MOST 14 NAPIG KÖTELEZETTSÉGEK NÉLKÜL!

Kép

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.