Régi magyar hagyományok

Kilenc magú alma
Ha a lányok olyan almát esznek, amelyiknek kilenc magja van és a kilenc magot belecsempészik a kiszemeltjük zsebébe, akkor garantált a szerelem.

Macskások előnyben
Ha van otthon cicánk, akkor nyert ügyünk van, csak annyit kell tennünk, hogy ráküldjük a kiszemelt férfira. Ha a macska a legény lábához dörgölőzik, akkor a fiú abból a házból választ feleséget.

Hagyományok a világból

Anglia
Ezen a napon az angol fiatalok azt a velük ellentétes nemű személyt, akivel először találkoztak Valentine néven szólították. Előfordult, hogy megajándékozták és hetekig, vagy akár egy teljes éven keresztül kedveskedtek neki.

Franciaország
A Valentin-nap a házasságból való kikacsintás napja volt a francia nők számára, ilyenkor szabad volt a flört, ami felett a férjeknek szemet kellett hunyni.

Japán
Japánban Valentin napon a hölgyek tiszteletük jeléül saját készítésű csokit ajándékoznak a kedvesüknek, édesapjuknak, testvérüknek, férfi barátaiknak, főnöküknek. Az urak viszonzásképpen március 14-én lepik meg a hölgyeket fehér csokival.

Olaszország
Olaszországból származik a ma nagyon közkedvelt lakat hagyománya. A szerelmesek egy hídon lezárnak egy lakatot, majd a vízbe dobják a lakat kulcsát egy kívánság kíséretében.

Finnország
Finnországban Valentin napon a szerelem helyett a barátságot ünneplik. Ilyenkor apró ajándékokat, képeslapokat küldenek egymásnak.

Brazília
Brazíliában a február a szenvedélyes karneválok időszaka, így a meghittség és az örök szerelem megünneplésére június 12-én kerül sor a házasság védőszentjének névnapján.
Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.