Első hallásra talán furcsának tűnhet, ám a sült tea nem új keletű dolog. A recept közel 150 éves és Csehországból ered. Régen a nagymamák a befőttekkel, lekvárokkal egy időben készítették el, így a hideg napokon kitűnő forró itallal kínálhatták a vendégeket. E hagyományt és receptet követve készül a Frupka sült tea.

fr_vaf-eper-af_frib_me_fe-ber

A gyümölcsöket speciális eljárással, saját recept alapján dolgozzák fel Csehországban. A rövid sütés során új karaktert vesznek fel a különféle gyümölcsök, ráadásul a sütés egyben tartósítja is őket, így tartósítószerekre már nincs is szükség. A gyümölcskoncentrátum átlagosan egy-másfél évig tartható el.

Kisebb vagy nagyobb kiszerelésben és különféle ízekkel kényeztetheti magát a hűvösebb napokon.

Többféleképpen is felhasználható, de jellemzően forró vizet szoktak hozzáönteni, hogy egy ízletes teaszerű forró italt készíthessünk belőle, de jeges vagy hideg (szénsavas vagy szénsavmentes) víz hozzáadásával is finom koktélt kaphatunk.

Mivel a Frupka sült tea csupán fruktózt tartalmaz édesítésként, így cukorbetegek is fogyaszthatják!

A Frupka sült tea NEM TARTALMAZ:,
• hozzáadott répacukrot;
• tartósítószereket;
• mesterséges színezéket;
• koffeint;
• zselésítő anyagokat, ízfokozókat stb.

fr_1

Elkészítése két lépés csupán:
Egy 2 dl-es bögrébe öntsünk bele egy adagnyi sült tea koncentrátumot!
Öntsünk hozzá pontosan másfél deciliter, azaz 150 ml forró vizet és kész is van! Nincs szükség sem utólagos ízesítésre, sem áztatásra, azonnal fogyasztható.

Hoppá! Az űrlap nem található.

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.