Szeretitek a csokit és a narancsot? Na és a kettőt együtt? Egy igazán ízletes diétás csokis-narancsos piskótatekerccsel készültünk nektek. Különleges ízvilága mellett azért is sorolnánk a tökéletes hétvégi, vagy akár vendégváró sütik közé, mert diétás és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

A piskótához

6 db tojássárgája
80g kristálycukor
1 csipet só
50g holland kakaópor
1 evőkanál víz
6 db tojásfehérje
40 g kristálycukor
1 teáskanál citromlé

A krémhez

250 g étcsokoládé
250 ml habtejszín
20 g narancsos kakaópor

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját robotgéppel habosra keverjük 80 g cukorral, majd hozzáadjuk a sót, 50g kakaóport, a vizet és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 40g cukorral és a citromlével. A felvert fehérjét apránként óvatosan hozzákeverjük a kakaós masszához. Ne törjük össze a habot.

A kész piskótaalapot sütőpapírral bélelt tepsire (sütőméret) öntjük és elsimítjuk.

190 fokos sütőben légkeverés nélkül 15 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd sütőpapírral együtt tetszőleges oldalról szorosan feltekerjük és így hagyjuk teljesen kihűlni. (Ezzel tudjuk elkerülni, hogy a későbbekben megrepedjen a tészta)
A habtejszínt gyorsforralóban feltesszük melegedni a gáztűzhelyre, ügyelve arra, nehogy forrni ne kezdjen. Ha kellően meleg, öntsük rá a darabokra tört csokoládéra és néha megkeverve hagyjuk teljesen felolvadni. Ha ez megtörtént, keverjük hozzá az narancsos kakaóport (ízlés szerint), majd hűtőben hagyjuk lehűlni, végül robotgéppel keverjük habosra. (Ahhoz, hogy dolgozni tudjunk vele, hidegnek kell lennie a krémnek.)
A piskótalapot kitekerjük, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük úgy, hogy a tészta széle alul legyen. Hűtőben hagyjuk pihenni 1-2 órát, de 1 éjszaka még jobb. (Alufóliába tekeréssel rá lehet segíteni, hogy megtartsa a formáját)

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.