Augusztus utolsó napját írjuk. Holnap több, mint 1 millió gyerek számára kezdődik az iskola. Persze ez nem azt jelenti, hogy holnaptól csak tanulás a program. Bár sokan túl vannak már a nagy családi nyaraláson, és már csak nosztalgikusan emlékeznek a sok élményre, utazásra, kikapcsolódásra feltöltődésre.
Amikor beköszönt az ősz, sokan úgy érzik, hogy vége az aktív mozgással teli napoknak, elmúlik a strandszezon, kiesik az úszás és a lubickolás. Márpedig a mozogni nem ártana!
Nos, az őszi sportok között is van szépszámmal lehetőség. Mivel már nincs túl meleg, így ez az évszak kiválóan alkalmas a futás elkezdésére.

Kényelmes cipőben és egy lenge pólóban bátran elindulhatunk. Ha kicsit fázósabbak vagyunk vigyünk magunkkal egy könnyű cipzáros felsőt. Mindegy, hogy a környezetünkben lévő házak között futunk vagy kimegyünk egy pályára netán erdőbe, a lényeg a mozgásban rejlik és az ezzel járó jó közérzettel. Ha nem érzed magadénak a futást, akár kezdésnek gyaloglással is szép eredményt érhetsz el.
Azok akik inkább a kétkerekezést választják, azok számára is jó hír, hogy az őszi hónap ideális a bicajozásra. Aki persze kerékpárral közlekedik, annak ajánlani sem kell ezt a kiváló sportot. Ha viszont még nem pattantunk nyeregbe ideje elővenni a biciklit, mert kerekezni jó és még a kondíciónknak is jót tesz.

Persze a sportolás közben se feledkezz meg a megfelelő folyadékbevitelről. Mindig legyen nálad jó minőségű víz, amit egy praktikus palackban magaddal vihetsz.

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.