A víz létfontosságú minden élőlény számára legyen az ember, állat vagy növény. A gyermekek fejében érdemes már fiatal korban tisztába tenni ennek fontosságát, hogy a vízivás kötelező rossz helyett szokássá váljon. Azonban a szokást meg is kell tartani, különösen mikor megismerkednek a cukros üdítőitalokkal.
A gyerekek tele vannak energiával, lefoglalják őket az iskolai és iskolán kívüli teendők, amelyek megkövetelik az elegendő mértékű folyadékbevitelt. Néha érdemes megengedni a cukros italok fogyasztását is, de legyen a vízivás az alapvető.

A „víz jó” című mantra egy idő után már nem fog beválni,

így találjunk más módszert, amely ösztönzi a gyermekeket.

Állatok
Ha a gyerek tengerbiológus, etológus vagy állatorvos szeretne lenni az már fél siker. Ha csak általában szereti az állatokat, az is nagy segítség lehet. Emlékeztessük, hogy az emberekhez hasonlóan állatoknak is szükségük van vízre. Ha van háziállatunk, máris van egy bűntárs. Egyszerűen hívjuk fel rá a figyelmét, hogy lapátolja be a vizet a kutya séta vagy futás után. Ez jól érzékelteti, milyen természetes és szükséges dolog a folyadékbevitel.

Ha a gyermeked szeret kutyát sétáltatni vagy lovagolni, győződjünk meg róla, hogy visz magával vizes palackot.

Amikor pedig hazaérnek, a gyerek feltöltheti az állat itatóját mielőtt megkapja a vizét, így együtt olthatják szomjukat.

Sportok
Ha sportkedvelő vagy versenyszerető a gyereked, ösztönözd, hogy igyon elegendő vizet az edzés előtt és közben.

Emlékeztesd, hogy a víztől egészségesebb lesz és plusz energiát kap, ami által akár még a versenyt is megnyerheti.

Művészet
Azok a gyerekek, akik fizikálisan nem olyan aktívak, mint atlétikus társaik szintén igénylik a vizet. Kérd meg hogy dekorálja ki a vizes palackját, töltse meg vízzel és viheti magával a suliba minden nap, így egy lépéssel közelebb leszünk, hogy teljesüljön a napi vízkvóta.

Tudomány és biológia
Térjünk vissza a hagyományokhoz és kezdjük az alapoktól. A gyerekek szeretik befogadni az új információkat és szeretnek okosnak tűnni. Magyarázzuk el milyen jó a víz a szervezetüknek. Jobban érezzük magunkat tőle, jobban teljesítünk az iskolában és a sportokban. Tanítsuk meg nekik, hogy a testünk legnagyobb része vízből áll és a Föld kétharmada szintén víz. Senki sem tagadja, hogy a víz fontos az élethez és a gyerekek bátran meg fogják osztani ezt a tudást társaikkal.

Ez csak néhány javaslat, hogy vegyük rá a gyerekeket minél több víz ivásra. Ezenfelül számos dolog van, amit kipróbálhatsz. Legyél kreatív és találd ki saját módszered vízfogyasztás fokozására. A legjobb megoldás, ha megnézzük milyen irányba mozdul az érdeklődési körük és ahhoz próbálunk alkalmazkodni.

Forrás: thekitchn.com

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.