Az emberi test körülbelül 70%-a víz és az egészség megőrzése szempontjából létfontosságú, hogy ez az arány megmaradjon. A test nem képes a víz tárolására, ám folyamatosan veszít belőle. Annak érdekében, hogy a különböző testfunkciók miatti folyadékveszteséget pótoljuk, fontos hogy odafigyeljünk a folyamatos és elegendő mértékű folyadékbevitelre.

Amikor több folyadékot veszítünk, mint amennyit beviszünk, kiszáradhatunk, amely különféle tüneteket okozhat (szomjúság érzés, fejfájás, szédülés, vese problémák, szív problémák).

Amit tenned kell, hogy elkerüld a dehidratációt:

Igyál vizet rendszeresen: Egy nagy pohár vízzel kezdve a napot könnyebben megy a reggel, hiszen beindítja az anyagcserét és pótolja az alvás közben kialakult folyadékveszteséget.

Igyál vizet az egész nap folyamán: Az egyéb folyadékok mellett mindig figyelj arra, hogy 5-6 pohár vizet is igyál napközben és legalább egyet mielőtt elalszol.

Egyél magas víztartalmú gyümölcsöket: Habár a legtöbb folyadékot az ivóvízen keresztül visszük be, a lédús gyümölcsök és zöldségek (dinnye, zeller, saláta, paradicsom, uborka, narancs, retek, eper és spenót) szintén segíthetnek.

Korlátozd a sóbevitelt: A só dehidratálja a testet, így egyél kevesebb sós ételt és snacket.

Igyál több vizet amikor szükséges: Edzés előtt, után és közben is.

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.