A tél az év varázslatos időszaka – hó, ünnepek, meleg ruhák, bolyhos takarók csak pár azon dolgok közül, amelyeket az évszakhoz társítunk. De egy dologra általában nem gondolunk ilyenkor, az pedig a víz. A jégre igen, de a vízre nem.

A nyári hónapokban mindenki odafigyel a folyadékpótlásra köszönhetően a magas hőmérsékletből fakadó mellékhatásoknak. De télen nincs olyan ehhez hasonló körülmény, amely ösztönözne az elegendő vízfogyasztásra.

A folyadékpótlás nem csak akkor fontos, amikor kint meleg van.

A víz kritikus szerepet tölt be a testben az egész év folyamán. A kiszáradás egyéb tünetei télen (repedezett ajkak, orrvérzés, fejfájás, szárazköhögés) többször jelentkeznek, mint a melegebb időben tapasztalható szomjúság érzés.

Hogy ilyenkor is jó formában maradjunk, összegyűjtöttünk öt tippet, hogyan igyunk több vizet:

1. Tartsd magad melegen
A téli hónapok alatt, nagyon sokan szeretünk a kandalló mellett ülni egy forró teával. Habár ez egy filmbe kívánkozó jelenet, a tea helyett ihatsz forró vizet is egy kis mézzel vagy citrommal ízesítve.

Forrás

2. Legyen rutin
Télen gyakran csak edzés közben iszunk vizet, nehéz a mindennapok rutinjába beépíteni. Próbáld észben tartani a nap minden részében! Továbbra is idd meg a reggeli kávét, de próbálj mellé inni egy pohár vizet. A munkaidő alatt mindig gondoskodj róla, hogy legyen elérhető közelségben víz. Ezenfelül érdemes egy papíron jelölni, mennyi vizet iszol egy nap. Esténként tarts egy palackot az éjjeliszekrényen, így elalvás előtt még ihatsz egy kortyot.

Állíts üzembe egy vízadagolót ClearWater tisztított vízzel és máris könnyebben fog menni az elegendő mértékű vízfogyasztás. Tesztelj minket 2 hétig kötelezettség nélkül!

Forrás

3. Tedd játékká a vízivást
Ki ne szeretné a játékos megoldásokat? Ez egy jó módszer lehet önmagad ösztönzésére minden területen beleértve a vízfogyasztást is. Állíts fel magad elé mennyiségi célokat, amelyeket teljesíteni kell. Például, ha egy héten át minden nap megiszod az előírt vízmennyiséget, jutalmazd meg magad. Szerencsére számos applikáció áll rendelkezésünkre, amelyek segítik az erőfeszítéseidet.

4. Adj hozzá gyümölcsöt
Az egyik legsűrűbben hangoztatott magyarázat szerint az emberek azért nem isznak vizet, mert semleges és ízetlen.

A gyümölcsök hozzáadása – mint az alma és citrom – egy jó módszer


lehet ennek kiküszöbölésére.

5. Üdítőt vízért
A szezonális italok miatt sokszor megfeledkezünk az ivóvízről a téli hónapokban. Az egyik legjobb módszer, ha elköteleződünk és minden más típusú italért cserébe megiszunk egy pohár vizet.

Milyen más módszerek lehetnek még? Oszd meg velünk kommentben.

Címlapkép: Designed by Freepik

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.