Nektek gyerekjáték?

A gyermekekben érdemes már egészen kis korban tudatosítani a vízivás fontosságát. Törekedjünk arra, hogy a cukros üdítők helyett inkább tiszta vizet igyon a gyermekünk és az üdítőitalok csak kis részét tegyék ki a folyadékbevitelnek. Ehhez azonban különféle praktikákra lesz szükségünk, hiszen a csalafinta csemetéink sokszor átlátnak az egyszerű trükkökön.

Miért teher a gyerekeknek a vízivás?

A víz a gyermekek körében nem a legkedveltebb üdítő forma. De miért is van ez? Először is a víz színtelen, szagtalan, így nem csoda, hogy a gyermekek számára nem a legizgalmasabb elfoglaltság a vízivás. A gyerekeket már kicsi koruktól kezdve, a színes, szagos, több érzékszervre ható tevékenységek kötik le a leginkább.  Ha szeretnénk rávenni gyermekünket a vízivásra, akkor tegyük izgalmasabbá a vizet.

Tipp: Ízesítsük a vizet gyümölcsökkel, cukormentes szörpökkel, hidegen fogyasztható teákkal.

A gyerekek tele vannak energiával, lefoglalják őket az iskolai és iskolán kívüli teendők, amelyek megkövetelik az elegendő mértékű folyadékbevitelt. Különösen fontos, hogy elegendő vizet fogyasszon a gyermekünk, ha aktívan sportol, vagy sok iskola utáni elfoglaltsága van a nap folyamán. Ha suli után szakkörökre, edzésre és külön órákra jár a csemeténk, akkor gondoskodjunk róla, hogy egész napra legyen elegendő víz nála.

Tipp: Szerezzünk be egy jópofa kulacsot, palackot, amiből öröm a vízivás.

Építsünk be az étkezésbe magas folyadéktartalmú ételeket, gyümölcsöket, zöldségeket, ilyenek például a görögdinnye, szőlő, uborka és brokkoli. Ha gyermekünk azok közé tartozik, aki nem rajong a zöldségekért, akkor csinálhatunk belőle krémleveseket vagy főzeléket, hogy elrejtsük a kevésbé kedvelt zöldségeket.

 

Legyél kreatív és találd meg a saját módszered a vízfogyasztás fokozására. Igazítsuk a praktikáinkat gyermekünk érdeklődési köréhez, így egyből két legyet ütünk egy csapásra: ösztönözni tudjuk gyermekünket a vízivásra és a kapcsolatunkat is erősíthetjük.

Tipp: Szerezz be egy vagány ClearWater gyermek vízadagolót most 20 % kedvezménnyel!

A Clearwater ellenőrzött minőségű vizet biztosít gyermeked és családod számára, amelyet az ország egész területén ingyen házhoz szállítunk, így még a cipekedéssel sem kell bajlódni.

Állatfigurás gyermek vízadagoló MOST 7495 Ft helyett CSAK 5995 Ft

A rendeléshez kérjük adja meg elérhetőségét, hogy kollégáink felvehessék Önnel a kapcsolatot.

Próbáld ki most két hétig kötelezettségek nélkül!

Kép
Kép
Kép

LEAVE A REPLY

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.